Kategori: Nyhet
Efter flera år av planering har vi nu tagit det första spadtaget för att förvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till livfull stadsmiljö. Byggaktören Nordr är först ut i området med sitt projekt Veddestaden.

Sedan 500-talet har Veddesta varit en viktig boplats för människor och sedan 1960-talet även hemvist för en rad högteknologiska företag som Philips, idag Saab, Ericsson, IBM, Asea Hafo, Kodak och S:t Jude Medical.

– Det här spadtaget är startskottet för en ny era för gamla Veddesta centrum och industriområdet. Att vi i dag, efter många års planering, äntligen kan sätta spaden i marken tillsammans med Nordr känns historiskt. Det är en härlig tanke att ett område som var attraktivt att bosätta sig i för femtonhundra år sedan nu återigen blir attraktivt att bo, leva, arbeta och besöka – och att historien kommer att finns närvarande i den nya stadsmiljö som vi nu bygger tillsammans, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Nytt område i fantastiskt läge

Under de kommande tio åren ska det växa fram en helt ny stadsmiljö här med tusentals moderna bostäder och arbetsplatser, hotell, Stockholms första skidspår inomhus, handel, service, restauranger och lokaler för kultur, utbildning, sjukvård och hälsa. Allt detta granne med Stockholmsregionens nya framväxande nod för kollektivtrafik där tunnelbana, buss, pendeltåg, regional- och fjärrtåg år 2026 kommer att binda samman Mälardalen och Stockholm på ett helt nytt sätt och göra Barkarby till en strategiskt viktig plats i regionen.

Veddestaden – 1 200 bostäder i sju kvarter

Nordrs projekt Veddestaden blir den första pusselbiten i den nya stadsmiljön och får ett fantastiskt läge vid Veddestabäcken och grönområden. I Vedddestaden kommer Nordr att utveckla cirka 1 200 smarta och bekväma bostäder fördelade på sju kvarter med all tänkbar service som behövs. Den första etappen, Pionjären, har fått ett fint mottagande på marknaden.

– Det känns stort att sätta spaden i marken för det som blir Stockholmregionens största stadsomvandlingsprojekt under de kommande åren. Att få förverkliga den vision som vi har satt upp för området tillsammans med Järfälla kommun känns väldigt bra. Det här är en stor satsning och vi är övertygade om att det här kommer att bli en väldigt attraktiv stadsmiljö som uppskattas av många när allt står klart, säger Pål Aglen, tillförordnad koncernchef, Nordr.

Läs mer om Veddestaden och den första etappen Pionjären hos Nordr

 

Välkommen på en lite väl tidig visning!

visionsbild kvarteret pionjären

Pionjären är den första etappen i Nordrs projekt Veddestaden. Byggstart nu och första inflyttning under 2023.


Nordrs projekt Veddestaden blir den första pusselbiten i den nya stadsmiljön som ska byggas där Veddesta gamla centrum tidigare låg. Området får ett fantastiskt läge vid Veddestabäcken, grönområden, stadsliv och kommunikationer. Här  kommer Nordr att utveckla 1 200 smarta och bekväma bostäder fördelade på sju kvarter med all tänkbar service som behövs. Den första etappen heter Pionjären.

Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla och Marcus Tärnåsen, Nordr tar det första spadtaget för Nordrs projekt Veddestaden i Barkarby med 1 200 bostäder, en förskola och kommersiella lokaler.

Senaste inläggen
Translate »