Kategori: Nyhet
Tillsammans med Svenska fotbollförbundet (SvFF) och byggkoncernen Serneke, där tidigare landslagsspelaren Patrik Andersson är en av nyckelpersonerna, utreder vi möjligheten till ett nationellt tränings- och utbildningscenter för Svensk fotboll i Barkarby, nära det nya trafiknavet som växer fram här med E18, Förbifart Stockholm, tunnelbana och regionaltåg.

Svenska Fotbollförbundet, SvFF, har i flera år tittat på olika platser för ett nationellt utvecklings-, tränings och utbildningscenter för svensk fotboll. Nu har man fastnat för Barkarby och tillsammans med Serneke och Järfälla kommun ser man nu över möjligheterna till en etablering.

– Det har länge saknats ett nationellt center för svensk fotboll, så tanken är att samla allt på ett ställe. Med tanke på framtida kommunikationsmöjligheter och närheten till Friends Arena så ser vi att Barkarby är ett mycket gynnsamt läge, berättar Patrik Andersson, affärsutvecklare på Serneke Projektutveckling och tidigare svensk landslagsspelare i fotboll.

Positivt för föreningslivet – och näringslivet

Planerna omfattar en anläggning om 61 000 kvadratmeter som bland annat skulle innehålla en fullstor gräsplan, en målvaktsträningsyta, en fullstor konstgräsplan, en fullstor inomhushall med konstgräs, läktare, omklädningsrum, gym, fysiologilab, fysiolog testcenter, medicinskt center, boende och eventuellt en hotelldel.

– Från vårt håll tycker vi att vi har fått in de funktioner som täcker behoven. Nu handlar det om att allt ska fungera med omgivningen och med ekonomin, säger Patrik Andersson.

För Barkarby skulle ett tränings- och utvecklingscenter av den här digniteten bidra till att skapa en energifylld, dynamisk och livfull stadsmiljö där företag, föreningar, barn och ungdomar får utrymmer att växa och utvecklas.

– För näringslivet innebär en etablering av SvFF i Barkarby stora möjligheter till fler arbetstillfällen inom områden som rehabilitering, hälsa, hotell- och konferens. Det skulle också stärka Järfälla och Barkarby som plats och besöksmål, säger Emma Feldman, kommunstyrelsen ordförande i Järfälla.

Läs också artikel i Sportbladet ”Svenska landslaget allt närmare eget högkvarter”

Senaste inläggen
Translate »