Kategori: B-hjärtat, Event, Nyhet

Kötthallen har de senaste åren blivit en uppskattad del av Barkarbystadens matutbud. Med sitt omfattande sortiment och kunniga personal är butiken en populär destination för köttentusiaster som reser från hela regionen för att handla högkvalitativt kött.

Historien bakom Kötthallen sträcker sig långt tillbaka. Butiken grundades ursprungligen 1983 i Strömstad, nära den norska gränsen, av en norsk man. Efter flera år av utveckling och generationsskiften hamnade verksamheten till sist i Jim Celiks händer, och han formade den till vad den är idag. År 2017 öppnade Kötthallen i Viksjö. När lokalens utrymme blev för trångt, fann de år 2021 en ny plats i Barkarbystaden vid Barkarby gate.

Järfälla i sig är en bra och expansiv kommun. Samtidigt tickar Barkarby i alla boxar – det är en attraktiv plats med ett fördelaktigt geografisk läge. Det lockar kunder och ger oss en stabil kundbas från hela regionen, berättar Jim Celik.

Jim Celik från Kötthallen.

Ett brett utbud av kött från hela världen

Kötthallen har ett tydligt koncept: att erbjuda premiumkött till marknadens bästa priser. Butiken strävar efter att låta kunder utforska olika styckningsdetaljer, djurraser och ursprung. Personalen vill visa upp bredden och de olika möjligheterna som djuret har att erbjuda. Utbudet sträcker sig från svenskt fläsk till varierande sorter av nötkött, inklusive black angus, holstein, Kobebiff och wagyu, från platser som Sverige, USA, Uruguay, Japan och Australien.

Bland de många alternativen framträder den japanska oxfilen från Kagoshima som en höjdpunkt. Med ett pris på 3000 kr per kilo representerar köttet den mer exklusiva delen av sortimentet. Kötthallen erbjuder dock inte bara kött, utan även en mängd olika tillbehör och smaksättare, inklusive egentillverkade såser, kryddsmör, olika korvar, hamburgare, pommes frites, marinader och andra delikatesser.

Vi strävar efter att skapa den typ av butik som vi själva skulle vilja handla i. När vi är nöjda, är vi övertygade om att våra kunder kommer att vara det, säger Jim Celik.

”Julskinkornas Rolls-Royce”

Slutligen vill Kötthallen framhäva sin handgjorda Iberico julskinka – “julskinkornas Rolls-Royce,” som de själva uttrycker det. Tillverkningsprocessen sträcker sig från iberico-gården i Spanien till Värmland, där det tillverkas enligt klassiskt svenskt recept med Kötthallens egen lilla twist på kryddningen. Det är ett spännande alternativ till julbordet och något att hålla ögonen på när de öppnar för förbeställningar i augusti. 

Öppettider

Mån – Sön 10:00 – 19:00

Hitta hit

Kötthallen ligger på Barkarbyvägen 33, i Barkarbystaden.

Senaste inläggen
Translate »