Kategori: Nyhet
Vi säger hej och varmt välkommen till Resona som bygger det viktiga kvarteret mitt emot Barkarbystadens nya tunnelbanestation. Här ska Resona bygga kontor, co-working, restaurang, café, och studiolokaler som kan användas till små kontor, butiker och konstnärsateljéer. Det blir också bostäder och co-living. Tillsammans bidrar de olika delarna till att skapa en livfull, dynamisk, upplevelserik och hållbar stadsmiljö.

Resona är vinnare i Järfälla kommuns markanvisningstävling för kvarter 11, etapp IV i Barkarbystaden. Här, i ett mycket central och attraktivt läge mittemot Barkarbystadens framtida tunnelbanestation, ska Resona utveckla ett kvarter om totalt 27 000 kvm BTA som innehåller:

  • Kontor/co-working: 4 600 kvm
  • Studiolägenheter: 840 kvm
  • Lokaler för restaurang, kafé, butiker och konstnärsateljéer: 1 400 kvm
  • Bostäder: 15 500 kvm
  • Co-living: 4 100 kvm

– Det här är ett väldigt viktigt kvarter i ett mycket attraktivt och centralt läge mitt emot Barkarbystadens framtida tunnelbanestation. Resonas tävlingsbidrag med kontor, co-working, bostäder, co-living och lokaler för service och butiker svarar på ett väldigt bra sätt upp emot vår vision om att utveckla en dynamisk, livfull, upplevelserik och hållbar stadsmiljö, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla kommun.

– Vi ser fram emot att få se detta viktiga kvarter växa fram i Barkarbystaden. Resonas förslag blandar bostäder, kultur och företagande på ett intressant sätt och kommer att bidra till en trygg, kreativ och innovativ stadsdel säger Nikoletta Jozsa (L), kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad i Järfälla kommun.

Premierande har varit att Resonas tävlingsbidrag skapar ett positivt blickfång i stadsrummet. Kvarterets innehåll och utformning är väl genomtänkt och skickligt bearbetat i proportion, rytm och gestaltning. De olika delarna med bostäder, kontor och co-living får en variation med strama och lekfulla inslag där delarna ges egna identiteter inom en väl sammanhållen och harmonisk helhet.

–Vi är mycket glada över det stora förtroende som Järfälla kommun har givit oss i och med tilldelningen av ett av de mest centrala kvarteren i Barkarbystaden. Det är ett kvitto på Resonas genomförandeförmåga även när det gäller de allra största projekten. Med den fantastiska byrån DinellJohansson kommer vi att skapa ett urbant och livfullt kvarter med flexibilitet att vara attraktivt över lång tid. Jag är också väldigt glad över att vi i Järfälla kommun har hittat en partner som delar vår stora passion för innovation och hållbarhet. Vi har idag en egen prefabfabrik med Sverige mest miljövänliga betongstomme, vi ska nu fortsätta Resonas miljöinnovationsresa och bidra till att bygga en verkligt hållbar stad i Järfälla, säger Sam Giertz, partner på Resona.

Byggstart sker preliminärt Q4 2021.

Om avtalet och markanvisningen

Avtal om markanvisning för kvarter 11, etapp IV i Barkarbystaden mellan Järfälla kommun och Resona Utveckling AB tecknades fredagen den 4 september 2020. Mer om markanvisningstävlingen >>

Senaste inläggen
Translate »