Kategori: Nyhet, B-hjärtat

Nu är det klart att Reliwe bygger ett nytt kvarter med 300 hyresrätter i den nya framväxande stadsmiljön i Barkarby. Byggstart planeras till början av 2024 och första inflyttning blir under 2026, några månader innan den nya tunnelbanan börjar att rulla till och från Barkarby.

De nya bostäderna kommer att ha ett fantastiskt läge, bara ett kvarter från den nya tunnelbanestationen i Barkarby och några hundra meter från den nya knutpunkten med tunnelbana, buss, pendeltåg, regionaltåg och fjärrtåg. Det är Nordr som säljer ett av sina sju kvarter i Veddestaden till Reliwe. Veddestaden ska utvecklas med totalt 1 200 bostäder där merparten är bostadsrätter. I och med avtalet med Reliwe får området nu också hyresrätter och en ny aktör som blir en del av den fortsatta utvecklingen av den nya stadsmiljön.

– Reliwe är i en expansiv fas och är aktivt sökande efter byggrätter i attraktiva områden. När vi gavs möjlighet att bidra till utvecklingen i Veddestaden så tog vi tillfället i akt. Nordrs gedigna erfarenhet av att utveckla områden och deras engagemang till samhällsutveckling gör att vi känner oss trygga med att Veddestaden kommer att utvecklas till ett eftertraktat bostadsområde. Vi ser fram emot att bidra till utvecklingen, säger Gurmo Endale, partner på Reliwe.

Den nya stadsmiljön i Barkarby fortsätter att växa med nya kvarter på båda sidor om E18. Under de närmsta åren kommer området att växa fram till en livfull och upplevelserik stadsmiljö med tusentals nya bostäder, kontor, restauranger, hotell och lokaler för idrott, hälsa och kultur.

– Vi ser fram emot byggstart av ytterligare ett kvarter i vårt stora stadsutvecklingsprojekt i Barkarby. Vi önskar Reliwe varmt välkommen till Barkarby och ser fram emot ett bra samarbete för att utveckla framtidens hållbara stadsmiljö, säger Toni Chmielewski, projektchef Barkarbystaden i Järfälla kommun.

Kvarteret som Reliwe ska bygga med 300 hyresrätter och lokaler för verksamheter ligger i ett fantastiskt tillgängligt läge och granne med Nordrs kvarter Pionjären. Pionjären är det första kvarteret i området och har inflyttning i oktober i år. Under de kommande tio åren kommer området att växa fram till en livfull och upplevelserik stadsmiljö med tusentals bostäder, kontor, restauranger, hotell och lokaler för idrott, hälsa och kultur.

Senaste inläggen
Translate »