Kategori: B-hjärtat, Nyhet
Lidl Sverige, med huvudkontor i Barkarbystaden, får Järfälla kommuns hållbarhetspris 2022. Lidl får priset för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete och för att deras stora engagemang i hållbarhetsfrågor kan inspirera andra företag.

Varje år delar Järfälla kommun ut pris för att uppmärksamma positiva insatser inom miljö och social hållbarhet. Årets pris inom kategorin miljö går till Lidl Sverige som sedan våren 2021 har sitt huvudkontor i Barkarbystaden.

– Det här är ett erkännande för vårt långsiktiga arbete för en hållbar framtid. Lidl har sedan 2003 varit en utmanare att räkna med inom den svenska livsmedelsbranschen. Vi jobbar aktivt för att kunna erbjuda alla kunder möjligheten att handla mer sunt och hållbart. I april 2021 slog vi äntligen upp dörrarna till vårt nya huvudkontor i Barkarby. Vi är väldigt stolta över det och hoppas inspirera fler företag att sätta hållbarhetsarbetet högt upp på agendan, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Lidls nya huvudkontor i Barkarbystaden lever upp till kraven för att få kallas BREEAM Excellent, det allra högsta betyget inom certifieringen BREEAM.

Juryns motivering

Lidl Sverige prisas för sitt ambitiösa hållbarhetsarbete. Huvudkontoret i Barkarby är miljöcertifierat och hållbarhetstänket genomsyrar hela kontoret där de bland annat har möbler av återvunnen plast, solceller och sedumtak. Lidl deltar i kommunens projekt CERO Big 7 som syftar till att minska koldioxidutsläpp från arbetspendling. Medarbetarna uppmuntras till att resa mer hållbart och får utbildning inom energieffektivisering. De ställer tuffa krav på sina råvaror och hållbarhetsarbetet är en integrerad del i deras affärsmodell. Lidl:s engagemang för hållbarhetsarbete är ett gott exempel som kan inspirera andra företag.

Om priset

Järfälla kommun hållbarhetspris delas årligen ut till en person, grupp, förening eller företag som gjort en insats inom miljö och social hållbarhet inom kommunens geografiska område. Priset delas upp i två kategorier: pris för insatser inom miljöområdet och pris för insatser inom social hållbarhet. Bidragen som nomineras bedöms utifrån kriterierna:

  • framåtsyftande och utvecklingsbart
  • nytänkande
  • spridningseffekter som inspirerar andra
  • engagemang och intresse.

 

Senaste inläggen
Translate »