Kategori: Nyhet
Med ett år kvar till invigningen av Bas Barkarby är det nu klart att restaurang- och konferenskoncernen Eatery kommer att serva huset med allt från kaffe till affärsmiddag och konferenser.

Det är fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som utvecklar Bas Barkarby som har skrivit avtal med Eatery.

– Vi är fantastiskt glada att Eatery blir en del av Bas Barkarby, de kommer att serva huset med allt från frukostkaffe till affärsmiddag och kreativa konferenser, säger Catarina Sjömark som är affärsutvecklare på Atrium Ljungberg. Eatery finns på flera av våra andra platser och vårt samarbete går mer än tio år tillbaka i tiden.

En plats för utveckling, talang och lärande

Atrium Ljungberg utvecklar Bas Barkarby till ett multifunktionellt kvarter för näringsliv, kultur, idrott och lärande. Det blir en fantastisk plats med kontorslokaler, gymnasium, stor idrottshall, gym, bibliotek, konsthall, projektverkstäder, danssal och blackbox som tillsammans skapar möjlighet för utveckling, innovation, talang och lärande. Här blir Eatery navet för service av frukost, lunch, fika och middag. Invigning blir i början av 2022, men redan idag reser sig Bas Barkarby som ett riktmärke med sina fjorton våningar intill E18 och Barkarby station.

– Vi är otroligt glada och stolta över etableringen i Bas Barkarby. Eatery blir navet för service, med frukost, lunch, fika och middag samtidigt som vi kommer att erbjuda lokaler för konferens och event, säger Christin Huber, vice vd på Eatery. Vi vill åstadkomma en levande plats där man samlas, umgås och har möjlighet till god mat och dryck i en trevlig miljö.

Om Eatery och avtalet med Atrium Ljungberg

Eatery är en snabbt växande restaurang- och konferenskedja som idag finns på åtta ställen i Stockholmsområdet. Varje dag serveras 2000 gäster i egna lokaler och Eatery har även tio produktionskök där det dagligen lagas 20 000 portioner. I Bas Barkarby rymmer lokalerna en restaurang som planeras vara öppen sju dagar i veckan, och som även kan bokas för evenemang. Hyresavtalet som Atrium Ljungberg och Eatery har tecknat är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. Bas Barkarby är miljöcertifierat enligt Breeam, nivå very good. Bas Barkarbys 30 000 kvadratmeter rymmer lokaler för kontor, vård och utbildning, samt bibliotek och multihall.

Läs Atrium Ljungbergs pressmeddelande om avtalet med Eatery

Läs mer om Bas Barkarby

Läs mer om Eatery

BAS Barkarby, foaje

Foajé och lounge i Bas Barkarby. (Visionsbild: Atrium Ljungberg och White Arkitekter.)

Bas Barkarby

Bas Barkarby får ett fantastiskt läge vid E18 och Barkarby station som inom några år kommer att vara ett stort och viktigt nav för kollektivtrafik och binda ihop Stockholm och Mälardalen med tunnelbana, pendeltåg, buss och regionaltåg i direkt anslutning till varandra. (Visionsbild: Atrium Ljungberg och White Arkitekter.)

Bas Barkarby växer fram

Invigning av Bas Barkarby blir i januari 2022, redan idag reser sig Bas Barkarby som ett riktmärke med sina fjorton våningar intill E18 och Barkarby station.

Senaste inläggen
Translate »