Kategori: Nyhet, B-hjärtat, Event
I Barkarby ska du kunna bo, leva och arbeta utan att behöva äga en egen bil. Därför satsar vi på att utveckla hållbara mobilitetslösningar som kan ersätta det traditionella bilägandet samtidigt som du kan resa som du vill mellan vänner, släktingar, jobb och fritidsaktiviteter.

Lördagen den 23 april klockan 11-17 är du välkommen till Stora torget. Vi bjuder på en gratis cykelfix, en god kopp kaffe och erbjuder en trevlig pratstund med flera av våra aktörer. Du kan bland annat

  • få din cykel fixad klockan 11-17: du kan få däcken pumpade, kedjan smörjd och bromsarna justerade så att du är redo för ännu en härlig cykelsäsong. Observera att först till kvar gäller och att inlämningen kan stänga tidigare om intresset är stort.
  • prata med nya tunnelbanan klockan 11-13: om pågående arbeten och våra kommande stationer.
  • träffa Nobina klockan 11-13: få hjälp att beställa den självkörande bussen via appen Res i Barkarby.
  • provsitt en elbil från bilpoolen klockan 11-13: ta del av specialerbjudande från OurGreenCar.

Nobina berättar om Res i Barkarby

Efter drygt 15 000 genomförda resor är det dags att ta nästa steg i utvecklingen av den självkörande bussen.  Istället för att gå och ställa dig vid en hållplats och kliva på bussen enligt en tidtabell så beställer du nu bussen via appen Res i Barkarby. I beställningen väljer du vilka adresser du vill resa mellan och appen kommer då att visa vilka på- och avstigningsplatser som ligger närmast adresserna.

Nobina finns på plats på Stora torget klockan 11-13 med den självkörande bussen för att svara på frågor eller hjälpa dig komma igång med appen.

Se in i framtiden med tunnelbanan

Utbyggnaden av nya tunnelbanan pågår för fullt och 2026 kan du kliva av tunnelbanan mitt i Barkarbystaden eller i Barkarby, där du enkelt kan byta till pendeltåg, buss eller regionaltåg vid Stockholms och Mälardalens nya knutpunkt. Det är tunnelbanans blåa linjer som kommer trafikera stationerna och som snabbt och smidigt kommer ta dig till bland annat Kista och Solna centrum.

Nya tunnelbanan finns på plats på Stora Torget klockan 11-13 för att svara på frågor och berätta mer om stationerna, trafiken och vad som görs fram tills tågen börjar gå.

Visionsbild Sveatorget Tunnelbana Barkarbystaden Plattform

Ett erbjudande från OurGreenCar

I Barkarby finns en bilpool med tystgående och klimatsmarta elbilar. Fordonen står parkerade i Maxi-garaget och du låser enkelt upp den bokade bilen med din mobiltelefon. Alla resor med OurGreenCars fordonspooler är miljömärkta med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och du väljer medlemskap efter hur mycket du vill använda bilarna.

En bil står framkörd på Stora torget klockan 11-13 ihop med ett specialerbjudande för dig som kommer förbi.

Här kan du läsa mer om hur bilpoolen i Barkarbystaden fungerar

Anta cykelutmaningen ”Järfälla cyklar”

Allt fler cyklar i Järfälla – mellan 2017 och 2020 ökade antalet cykelresor i Järfälla med 29 procent. Cykelutmaningen är en kampanj för att fler ska upptäcka hur enkelt och smidigt det är att ta cykeln. Utmaningen pågår hela april och går ut på att ta dig till tio olika kontroller. Lyckas du ta dig till fem av dem får du en fin goodie bag och tar du dig runt till alla tio är du med och tävlar du om ett presentkort.

Anta cykelutmaningen här

Cykelservice i Barkarby

På vägen till Barkarby station finns en självservicestation med bland annat cykeltvätt och cykelpump. Här finns också cykelställ och cykelboxar. Vid Stora torget finns en allmän cykelpump.

Senaste inläggen
Translate »