Kategori: Nyhet
En ny boendeform för unga vuxna, coliving, tar plats i ett nytt kvarter i Barkarbystaden. Läget är centralt, mitt emot Sveatorget där Barkarbystadens tunnelbanestation växer fram. Coliving innebär att du bor själv, men lever tillsammans.

I de 134 bostäderna kommer hyresgästerna att ha sitt eget privata rum med egen toalett och dusch. De delar på sociala umgängesytor och kök i varje delningslägenhet. Därutöver har hyresgästerna full tillgång till gemensamma ytor, bland annat en stor utomhusterrass, gemensamma balkonger och arbetsytor.

Det är byggaktören Resona som tecknar avtal med bostadsoperatören COLIVE.

– Vi på Resona brinner för innovation och att lösa samtidens frågor om bostadsförsörjning. COLIVE har ett fint koncept som vi nu satsar rejält på. Vi har mött ett team som är lika passionerade som oss och det känns otroligt glädjande och spännande att få vara med och utforma morgondagens boende, säger Sam Giertz, Partner på Resona.

– Våra hyresgäster efterfrågar bostäder på centrala platser och med närhet till spårbunden kommunikation. Projektet i Barkarbystaden har ett mycket attraktivt och centralt läge mitt emot den framtida tunnelbanestationen som tar dig direkt till citysäger Katarina Liljestam Beyer, COO/Co-founder COLIVE

Byggstart planeras till slutet av 2021 och planerad inflyttning är under våren 2023.

– Det känns otroligt roligt att vi fått till detta projekt med Resona, och att de förstår den stora efterfrågan som finns på sociala bostäder som unga vuxna har råd att bo i, säger Katarina Liljestam Beyer, COO/Co-founder COLIVE AB.

Resonas kvarter mitt emot Sveatorget kommer förutom coliving-bostäder att innehålla kontor, lokaler för co-working, restauranger och andra bostäder.

Läs mer om avtalet mellan Resona och Colive »

 

Coliving-bostäderna ligger mitt emot Sveatorget, Barkarbystadens tunnelbanestation, handel, restauranger, service och folkliv.

Senaste inläggen
Translate »