Kategori: B-hjärtat, Nyhet

Fastighetsutvecklaren Reliwe har satt spaden i marken för ett kvarter med 300 hyresrätter och lokaler för verksamheter i den nya stadsmiljön som växer fram i Barkarby, granne med Stockholms nya knutpunkt för kollektivtrafik.

Kvarteret har ett centralt läge i den nya stadsdelen. Med bara 50 meter till tunnelbanan och fem minuters promenad till den nya knutpunkten som växer fram med regionaltåg, fjärrtåg, tunnelbana, buss och pendeltåg vid Barkarby station får de boende ett gyllene läge i Stockholm och Mälardalen.

Att Reliwe väljer att satsa i dessa tuffa tider är ett kvitto på att Barkarby är en plats för framtidstro. Kvarteret har ett fantastiskt läge där de boende får gångavstånd till härligt stadsliv och Stockholms nya knutpunkt för kollektivtrafik. Vi önskar Reliwe varmt välkommen till Barkarby och ser fram emot ett bra samarbete för att utveckla framtidens hållbara stadsmiljö, säger Eva Ullberg, (S) kommunstyrelsens ordförande i Järfälla

Veddesta förvandlas till livfull stadsmiljö

Barkarby fortsätter att växa med nya kvarter på båda sidor om E18. Reliwes kvarter är det andra som byggstartar i den stadsutveckling som under de kommande tio åren ska förvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till livfull stadsmiljö med tusentals bostäder, kontor, restauranger, hotell och lokaler för idrott, hälsa och kultur.

Vi ser fram emot att se detta projekt växa fram. Vi har haft ett mycket bra samarbete med Järfälla kommun under inledande fasen av utvecklingen och är säkra på att det kommer fortsätta. Kommunen har haft ett effektivt och tydligt arbetssätt som har gjort detta projekt möjligt, säger Anders Whass, partner på Reliwe.

Reliwe planerar för att miljöcertifiera kvarteret enligt Miljöbyggnad Silver. Första inflyttning beräknas till 2026.

Reliwe byggstartar 300 hyresrätter, 50 meter från Barkarbys kommande tunnelbanestation. Varierande kulörer skapar liv i kvarteret och omfattar putsfasad i olika toner, skivfasad i glimrande kulörer och sockelvåning i terrazzo. (Visionsbild: Lindberg Stenberg Arkitekter)

 

Reliwes kvarter är det andra som byggstartar i den stadsutveckling som under de kommande tio åren ska förvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till livfull stadsmiljö med tusentals bostäder, kontor, restauranger, hotell och lokaler för idrott, hälsa och kultur.

Senaste inläggen
Translate »