Kategori: Nyhet
Nu är det klart att Viktor Hanson bygger för tredje gången i Barkarbystaden. Denna gång ett stadskvarter med 164 bostadsrätter, lokaler för centrumverksamhet i gatuplan och kontor en trappa upp. Kvarteret ligger mycket centralt vid Barkarbystadens kommande tunnelbanestation.

Byggnadsfirman Viktor Hanson är vinnare i Järfälla kommuns markanvisningstävling för kvarter 6, etapp IV i Barkarbystaden. Deras tävlingsbidrag är en modern tolkning av stenstaden och bidrar genom kontinuitet och avvägd variation till en tydlighet i stadsrummet. Kvarteret har intressanta detaljer som kommer att fånga blicken från olika perspektiv och avstånd och bidra positivt till en av Barkarbystadens mest centrala platser.

– Vi på Viktor Hanson är glada och stolta över att för tredje gången få möjlighet att genomföra ett bostadsprojekt i Barkarbystaden. Det är roligt att återigen tillsammans med Järfälla kommun få genomföra våra och kommunens tankar att med god arkitektur, hög kvalitet och med hållbarhet i fokus skapa nya bostäder i ett av Stockholmsregionens mest expansiva områden säger Lars Benton, VD på Byggnadsfirman Viktor Hanson AB.

Bostäder vid tunnelbanan

Kvarteret ligger mitt i den framväxande staden vid Barkarbystadens tunnelbanestation och granne med ett livfullt gångstråk där det finns bra kommersiella möjligheter och utmärkta lägen för restaurang- och caféverksamhet. Byggstart sker preliminärt sommaren/hösten 2022 och Viktor Hanson bygger:

 • 164 bostadsrätter/ägandelägenheter
 • Lokaler för centrumverksamheter
 • Lokaler för kontor

– Jag säger varmt välkommen till Byggnadsfirman Viktor Hanson som väljer att investerar i Barkarbystaden för tredje gången. Deras tävlingsbidrag stämmer väl överens med vår vision att utveckla en dynamisk, livfull, upplevelserik och hållbar stadsmiljö, säger Vesna Jovic, kommundirektör i Järfälla kommun.

Om avtalet

Avtal om markanvisning för kvarter 6, etapp IV i Barkarbystaden mellan Järfälla kommun och Byggnadsfirman Viktor Hanson AB tecknades måndagen den 21 juni 2021.

Läs mer om markanvisningstävlingen på Järfälla kommuns webbplats 

Övriga byggaktörer i området

I området runt Barkarbystadens kommande tunnelbana och Viktor Hansons kvarter har Järfälla avtal med flera byggaktörer med långt framskridna planer:

 1. Selvaag Bostad har markanvisningsavtal för ett kvarter om 19 000 kvm och planerar för bostadsrätter utifrån konceptet Selvaag Pluss. Byggstart planeras till 2023.
 2. Sveaviken bygger ett kvarter om 25 000 kvm med bostadsrätter, studentbostäder, förskola och kommersiella lokaler. Sveaviken har också markanvisningsavtal för ett kvarter om 16 500 kvm med bostadsrätter/ägarlägenheter samt bokaler och lokaler för kommersiell verksamhet. Byggstart planeras till 2022.
 3. JM bygger ett kvarter om 18 000 kvm med äganderätter och lokaler för centrumverksamheter. Byggstart planeras till hösten 2021.
 4. Credentia, K2A och Svenska Studenthus bygger ett kvarter med studentbostäder, förskola, bostadsrätter och kommersiella lokaler i ett kvarter om 25 000 kvm.
 5. Byggvesta bygger ett kvarter om 17 000 kvm med äganderätter, hyresrätter och kommersiella lokaler.
 6. Ikano Bostad har markanvisningsavtal om 18 500 kvm och planerar för bostadsrätter kommersiella lokaler. Byggstart planeras till 2022.
 7. Botrygg har markanvisningsavtal för ett kvarter om 17 500 kvm och planerar för bostäder och kommersiella lokaler. Byggstart planeras till hösten 2021.
 8. Åke Sundvall investerar i Barkarbystaden för tredje gången och har markanvisningsavtal för tre kvarter om totalt 73 500 kvm och planerar för bostäder, större dagligvarubutik, kontor för enmans- eller fåmansföretag, vård- och hälsoverksamheter, kommersiella lokaler och restaurangstråk. Byggstart planeras till hösten 2021.
 9. Resona har markanvisningsavtal för ett kvarter om 27 000 kvm och planerar för kontor, co-working, kommersiella lokaler, restaurang, café, bostäder och co-living. Byggstart planeras till 2021.
 10. Wallenstam har markanvisningsavtal för ett kvarter om 22 500 kvm och planerar för bostäder och kommersiella lokaler. Byggstart planeras till 2022.
 11. Titania har markanvisningsavtal för ett kvarter om 24 000 kvm och planerar för lägenheter och stadsradhus upplåtna som bostadsrätter/äganderätter, lokaler för handel, restaurang och en förskola. Byggstart planeras till 2023.
 12. Byggnadsfirman Viktor Hanson.

Senaste inläggen
Translate »