Kategori: Nyhet
I Barkarbystaden behöver du inte äga ditt eget fordon. Här har du tillgång till bilpool, hyrcykel, elscooter* och kollektiva färdmedel* som du enkelt kan boka. Du blir fri från allt krångel och de kostnader som det innebär att äga ett eget fordon. Frihet på ett bekvämare sätt och ett mer hållbart Barkarbystaden!

Nya sätt att resa i Barkarbystaden

Det finns flera nya sätt att resa i Barkarbystaden. För att boka en elbil, hyra en cykel eller en Voi-scooter behöver du först skapa ett konto hos leverantören. Följ länkarna nedan så får du veta vad det kostar, hur det går till, hur du skapar ditt konto och direkt börjar boka ditt fordon.

  • Bilpoolen från OurGreenCar har tystgående och klimatsmarta elbilar som står i garaget under Ica Maxi. Där kan du parkera och ladda bilen under din hyrperiod. Bilarna bokas direkt i din mobil via Travis och det är nyckelfritt.
  • En BMW i3 från Elbilio finns att hyra på Tunnangatan.
  • Hyr en cykel för att snabbt komma i väg. Cyklarna från OurGreenCar är parkerade vid Stora torget och finns med vanlig cykelkorg eller packlåda.
  • Hyr en Voi-elscooter. På grund av Covid-19 finns det för närvarande inte elscootrar i Barkarbystaden. De är tillbaka så snart leverantören Voi har möjlighet att upprätthålla servicen.

Planera och boka din resa i appen Travis

Appen Travis samlar resor för olika färdmedel i en och samma app. I appen söker du din resa och väljer vilket fördmedel som passar dig bäst. Du kan även boka din resa i appen.

  1. Ladda ner appen Travis i AppStore eller Google Play
  2. Öppna appen.
  3. Överst presenteras en sökruta med texten “Vart vill du åka?”, skriv in din destination.
  4. Nu beräknar Travis det snabbaste och billigaste sättet för dig att ta dig dit. Travis räknar in alla tillgängliga färdmedel för att du ska kunna ta dig till din destination.
  5. Alla färdmedel jämförs och du kan enkelt se vilket sätt som är snabbast och som passar dig.
  6. Om du vill köpa SL-biljett kan du göra det direkt i appen. För att boka elbil, cykel, voi-scooter och taxi länkas du vidare till respektive leverantörs bokningssida.

Väldens mest moderna stadstrafik

Satsningen på att utveckla stads- och kollektivtrafiken i Barkarbystaden är ett unikt samarbete mellan Järfälla kommun, Nobina och SL. Satsningen tillhör de mest framstående stadstrafikprojekten i världen och har väckt stort internationellt intresse. Med Europas första självkörande bussar i reguljär linjetrafik, moderna mobilitetstjänster som bilpool och hyrcykel och en kapacitetsstark eldriven BRT-linje som har premiär i augusti 2020 kommer Barkarbystadens stadstrafik att vara helt unik i sitt slag.

———————————————————

* På grund av Covid-19 finns det för närvarande inte elscootrar i Barkarbystaden. De är tillbaka så snart leverantören Voi har möjlighet att upprätthålla servicen. Tänk också på att just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Välj andra färdsätt i första hand.

Senaste inläggen
Translate »