Kategori: Nyhet
En livfull, dynamisk, innovativ och hållbar stadsmiljö där företag, organisationer och människor kan växa och må bra – det är i den andan som vi tillsammans med samhällsbyggnadsaktörer och näringsliv utvecklar Barkarby.

Det är en offensiv utveckling av bostäder, kontor, handel och infrastruktur som nu sker i ett av de mest intressanta lägena i Storstockholmsområdet. Barkarby blir ett nav där det nya Stockholm möts, lever och arbetar i en helt ny dynamisk stadsmiljö. Det är en plats för innovation, utveckling, talang och framtidstro. Här, i händelsernas centrum, kommer tiotusentals människor att tillbringa sin tid varje dag.

Livet non stop

I dag bor här 6 000 människor i en helt ny stadsmiljö. Kombinationen av grönskande naturområden med skogar och sjöar, härliga joggingrundor och cykelturer, levande stads- och parkmiljöer, en av Sveriges största handelsplatser, restauranger, caféer och promenadstråk gör Barkarby till en av landets mest spännande och vitaliserande platser för människor och företag.

Allt detta i ett oslagbart läge vid Stockholms och Mälardalens framtida kollektivtrafiknav där tunnelbana, pendeltåg, buss och regionaltåg kommer att mötas och ha direkt anslutning till varandra. Att E18 och Förbifart Stockholm korsar varandra precis utanför dörren är en bonus, precis som närheten till Arlanda, Bromma och resten av världen.

Mitt i detta oslagbara kommunikationsläge – som tar dig hem eller ut i världen – ska vi inom de närmsta tio åren tillsammans med nytänkande och samhällsutvecklande byggaktörer, fastighetsutvecklare och näringsliv utveckla en upplevelserik och dynamisk stadsmiljö för ytterligare 30 000 människor och ett helt nytt kontorsläge med tusentals nya tjänstejobb i nya funktionella kontor.

Vi har höga ambitioner – i Barkarby ska det finnas alla förutsättningar för att företag, organisationer och människor ska kunna växa, utvecklas, leva och må bra. Idag och i framtiden.

Läs tidningen om utvecklingen i Barkarby och vilka satsningar som görs

Senaste inläggen
Translate »