Kategori: Nyhet
Ägarlägenheter är än så länge en ganska ovanlig boendeform i Sverige. I våra grannländer och i Europa är det desto vanligare. Nu får Barkarbystaden sina första ägarlägenheter och därmed breddas utbudet av boendeformer.

Först ut att erbjuda ägarlägenheter i Barkarbystaden är HållBo som torsdagen den 10 december startar försäljningen i projektet Fyrklövern. Under 2021 breddas utbudet när även JM och Åke Sundvall börjar att sälja ägarlägenheter i sina kvarter: Horisont Barkarby och kvarter 21.

– Att det nu finns ägarlägenheter i Barkarby gör att utbudet av bostäder blir bredare och det kan attrahera nya kundgrupper att hitta till Barkarbystaden, säger Jonathan Björniden (L), ordförande i planutskottet.

En variation av boendeformer gör det möjligt för människor i olika faser i livet att bo i Barkarby. Det bidrar till en livfull stadsmiljö och en härlig mix av människor.

– Att vi kan erbjuda en boendeform där man kan äga sin lägenhet blir ett viktigt tillskott och gör det möjligt för människor i alla olika skeden i livet att bo i Barkarbystaden. Här ska finnas bostäder för den som flyttar hemifrån för första gången, den som flyttar hit för att jobba eller studera, för egenföretagare, för de med barn på hel- eller halvtid och för större familjer, säger Emma Feldman.

Barkarbystadens första ägarlägenheter

HållBo är redan i full fart med att bygga sitt kvarter där Barkarbystadens första ägarlägenheter kommer att finnas. I den första etappen blir det 16 lägenheter om 1-3 rum och kök. Lägenheterna ligger 100 meter från den nya tunnelbanan på Sveatorget där handel, restauranger och kaféer kommer att samsas med service, bostäder och kontor. Mittemot ligger Herrestaskolan med förskoleklass och årskurs 1-6 och det är kort gångavstånd till naturreservatet med promenad- och cykelvägar.

– Vi är både glada och stolta över att nu säljstarta Fyrklöverns välplanerade ägarlägenheter. Först ut är 16 bostäder i storlekarna 1-3 rum och kök med inflyttning under sommaren 2022. Vi har fått ett otroligt positivt gensvar och fler än 200 personer har på kort tid anmält sitt intresse. Det finns bevisligen ett stort intresse för ägarlägenheter och det känns såklart extra roligt att kunna erbjuda en så efterfrågad boendeform, säger Anna-Karin Hallqvist, ansvarig projektledare för Fyrklövern.

Ägarlägenheter ger stor personlig frihet

När JM byggstartar sitt kvarter Horisont Barkarby, som också ligger i ett fantastiskt läge i en lugn del av området med närhet till naturen och ett stenkast från den nya tunnelbanan, blir utbudet av ägarlägenheter ännu större i Barkarbystaden. I JMs första etapp blir det 45 lägenheter om 1-5 rum och kök.

– Vi märker en ökad efterfrågan på ägarlägenheter i och med att kunderna är fria att själva bestämma över sitt boende. Många kunder är bekanta med upplåtelseformen från andra länder i Europa och känner sig därför trygga med den, säger Veronique Salzer, projektutvecklare på JM.

Omtyckta områden

I händelsernas centrum, mitt emot Sveatorget och tunnelbanan, där folklivet blir som mest livfullt, planerar Åke Sundvall för ett stort kvarter där en del av bostäderna kommer att vara ägarlägenheter.

– Genom vårt kvarter bidrar vi till en levande stad som känns attraktiv och aktuell. Inom kvarteret planerar vi allt ifrån små funktionella lägenheter till generösare våningar och stadsradhus i gatuplan och det kommer finnas både bostadsrätter, hyresrätter och ägandelägenheter. Vi tror att olika lägenhetstyper och boendeformer tillsammans med noga planerade gårdar och mötesplatser är en bidragande del till den levande staden. Helt enkelt ett kvarter som ska leva upp till vår vision om att skapa stadens mest omtyckta områden, säger Sarah Segerman, Projektchef på Åke Sundvall Byggnads AB.

Mer om ägandelägenheterna i Barkarbystaden

Mer information om vad en ägarlägenhet är och om ägarlägenheterna i Barkarbystaden finns hos:

HållBo – Fyrklövern

JM – Barkarby Horisont

Åke Sundvall – kvarter 21

Visionsbild-Fyrklövern

Fyrklövern. Här startar försäljningen av Barkarbystadens första ägarlägenheter torsdagen den 10 december 2020.

Visionsbild-Horisont-Barkarby

JM planerar för ägarlägenheter i kvarteret Horisont Barkarby. Säljstart under våren 2021.

Visionsbild-kvarter-21

Åke Sundvall planerar för ägarlägenheter i kvarter 21 mitt emot Barkarbystadens tunnelbana. Säljstart under 2021.

Senaste inläggen
Translate »