Kategori: Nyhet, B-hjärtat, Event
Upptäck Barkarby - ett av Sveriges största och häftigaste stadsutvecklingsprojekt! Söndagen den 19 juni kl 11-15 finns byggaktörer på plats när vi inviger Sveriges nyaste bro - Veddestabron. Varmt välkommen på visningsdag, brofest och invigning av Veddestabron!

Barkarby är ett av Sveriges största och häftigaste stadsutvecklingsprojekt. Ung, gammal, singel eller sambo? Oavsett var i livet du befinner dig så erbjuder Barkarby ett spännande utbud av bostäder. Här hittar du små och stora lägenheter, studentbostäder, hyresrätter, bostadsrätter, ägandelägenheter och stadsradhus.

Träffa byggaktörer

Besök utställningen, ställ frågor och kolla in utbudet av bostäder och kontor som växer fram i Barkarby. Det bjuds på roliga aktiviteter och en tipspromenad med fina priser.

 • JM – Barkarby Horisont: I JMs monter visar vi en modell av JMs kommande kvarter med ägarlägenheter; Horisont Barkarby. Var med och testa dina byggkunskaper och para ihop rätt verktyg med rätt namn – en tävling för både barn och vuxna! Under dagen kommer vi även ha vår visningslokal öppen kl 12-15 på Barkarbyvägen 67. Här bjuder vi på en digital visning av Horisont Barkarby och du har chans att ställa frågor om ägarlägenheterna till vår mäklare Carina Lindahl. Välkommen till JMs monter!
 • Nordr – Pionjären: För Pionjärerna! Redan idag finns det många som valt att Nordr ska bygga deras nya hem i Barkarby. Vi är redan i fullgång och nästa år sker första inflyttningen! Vi kallar de sju kvarteren ”Veddestaden” och totalt rör det sig om 1 200 bostäder. Välkommen till oss så berättar vi mer!
 • OBOS – Kvarter Atlas: Bostadsrätter, både lägenheter och stadsradhus med möjlighet till OBOS koncept ”Deläga” – mitt emot tunnelbanan i Barkarbystaden.
 • Peab: Bostäder som ligger på första parkett till bra kommunikationer vid Barkarby station.
 • Sävstaholm Fastigheter – Takterassen: Här bor du i bostadsrätter i ett flergenerationskvarter i direkt anslutning till parkområde, staden och tunnelbanan.
 • Resona – Kvarter 11: Bostadsrätter, co-living och co-working i ett innovativt och pulserande stadskvarter vid tunnelbanan i Barkarbystaden.
 • Selvaag Bostad – Barkarby Pluss: I Selvaag Bostads monter träffar du våra mäklare från Widerlöv Nyproduktion som berättar om projektet Barkarby Pluss – ett boende utöver det vanliga med bekvämligheter som hiss direkt ner i garaget, bemannad lounge, gym och lokaler för fest och möten. Vi har även med oss en barista från Mellqvist kaffebar som bjuder på en god espresso eller cappuccino. Kom förbi så berättar vi mer om hur det är att bo med ett extra vardagsrum där vår värdinna hjälper dig med olika vardagssysslor.
 • Serneke och Balder – Barkarby City: Ett boende med glid! Utmana dig själv i Sernekes stakmaskin 🙂 och prata såklart med Serneke och Balder om deras planer på skidspår inomhus, bostäder, kontor, hotell, upplevelser och handel. Sex kvarter med hållbarhet och hälsa i fokus mitt emot den nya knutpunkten för kollektivtrafik i Barkarby.
 • Skanska – Kontoret Eira och Parkkvarteret: I Barkarbystaden utvecklar Skanska bland annat ett klimatneutralt kontor i trä, hotell, hyresbostäder och var med och byggde Veddestabron. Kom och hör mer om våra hållbara lösningar och innovationer som ska ta oss mot Skanskas mål att bli klimatneutrala senast 2045
 • Storstaden Bostad – Stinsparken: Bostadsrätter i ett fint och mycket centralt läge vid Stinsparken och med gångavstånd till bra kommunikationer vid Barkarby station.

Hållbar stadsutveckling

Träffa Järfälla kommun och Barkarby Science, ställ frågor och se hur hur Barkarby ska utvecklas fram till 2035.

 • Kolla in den stora fysiska modellen över den växande stadsmiljön i Barkarby.
 • Testa våra VR-glasögon – flyg över Veddestabron och se hur Barkarby växer.
 • Prata med Barkarby Science som arbetar med hållbar samhällsutveckling tillsammans med en massa andra spännande aktörer. Lämna ditt bästa klimatsmarta tips och träffa innovatörerna från ”Biosfär”.
 • Provsitt den självkörande bussen. Studiebesök från hela världen har varit i Barkarby och tittat på den självkörande bussen som sedan 2018 går i linjetrafik. Nu har du möjlighet att provsitta! Nobina finns på plats och berättar om hur den fungerar, hur man beställer den och hur utvecklingen framåt ser ut i Barkarby.

Nya möjligheter att resa

Barkarby station byggs ut till en stor och viktig knutpunkt för kollektivtrafikresenärer. Här blir Veddestabron en viktig del. Veddestabron får hållplats för bussar från och med den 24 juni i år. 2026 kan du från Veddestabron kliva rakt in i den nya stationsbyggnaden och välja att resa med tunnelbana, buss, pendeltåg eller regionaltåg. Det blir lätt att röra sig i regionen mellan hem och arbete och besöka släkt och vänner.

 • Se hur tunnelbanan växer fram. Träffa Region Stockholm och fråga allt du vill veta om nya tunnelbanan till Barkarby.
 • Dagens tips! Från Veddestabron kan du kika ner i det stora hålet och se var du tar dig upp och ner till den kommande tunnelbanestationen i Barkarby. Nördigt och superhäftigt!
 • Prata med Trafikverket som just nu förbereder för nya plattformar för regionaltåg och det nya stationshuset med direkt entrén från Veddestabron till tunnelbana, pendeltåg, buss och regionaltåg.

Ta dig till Veddestabron

Veddestabron ligger en kort promenad från Barkarby station. Vi räknar med mycket besökare denna dag. Om du kan, så vinner du på att låta bilen stå kvar hemma. Kommer du till invigningsceremonin klockan 11 är entrén via Enköpingsvägen öppen = rosa B-hjärta på kartan. Från klockan 11.20 öppnar vi också entrén via Veddestavägen = svart B-hjärta på kartan.

 • Promenera eller cykla hit. Du får ta med din cykeln upp på Veddestabron, men du får inte cykla på bron denna dag. Det finns gott om cykelställ på bron.
 • Åk kollektivt. Pendeltåg till Barkarby station och sedan en kort promenad på fem till tio minuter till Veddestabron. Buss till hållplatserna Barkarby station, Stora torget eller Kyrkparken och sedan en kort promenad på fem till tio minuter. Du kommer att hitta – vi visar vägen!
 • Kommer du med bil är det enklast att parkera på infartsparkeringen vid Welcome Hotel. Härifrån är det en kort promenad på fem till tio minuter till Veddestabron. Du kan också parkera på ordinarie parkeringsplatser i Barkarbystaden. Undvik att parkera på Veddestasidan, här finns ett fåtal parkeringsplatser.

Invigning och brofest

Var med på invigningen av Veddestabron, spring Veddestabroloppet och upptäck brofesten. Här kan du läsa hela programmet >> 

Om Veddestabron

Veddestabron är en viktig länk för den framväxande stadsmiljön i Barkarby. I mars 2019 tog vi det första spadtaget. Nu, 1 189 dagar senare, är det dags för invigning och brofest för hela familjen. En viktig milstolpe och en historisk dag – och du har möjlighet att vara med.

Veddestabron sträcker sig över E18 och järnvägsspåren, mellan Enköpingsvägen i Barkarbystaden och Veddestavägen i Barkarby, vid pendeltågsstationens norra ände, och kommer att knyta ihop Barkarby på ett helt nytt sätt. För dig som bor, arbetar och/eller besöker området kommer Veddestabron att innebära en klar förbättring i infrastrukturen och det kommer att bli enklare för dig att ta dig fram.

Veddestabron är 530 meter lång, 28 meter bred och får ett körfält för buss och ett körfält för bil i vardera riktning samt gång- och cykelväg i vardera riktning.

Tisdagen den 21 juni 2022 öppnar Veddestabron för motorfordons-, gång- och cykeltrafik.

Senaste inläggen
Translate »