Kategori: Nyhet, B-hjärtat, Event
Söndagen den 19 juni inviger vi Veddestabron och firar stort med brofest och brolopp. Ta chansen och delta i det första och enda Veddestabroloppet. Vi ses på startlinjen!

Veddestabroloppet blir ett kort, fartfyllt och roligt brolopp som passar alla  – 1 000 meter raksträcka, både uppför och nedför, på nylagd asfalt. Utmana dig själv, dina barn, kollegor, din granne eller varför inte ditt bästa kompisgäng. Medalj till alla deltagare. Priser från Welcome Hotel och Spa eller Decathlon till 1:an och 2:an i varje klass. I knatteloppet är alla vinnare och ingen segrare utses.

Resultat och tider

Länk till resultat och tider finns här >>

Ett lopp för alla

Veddestabroloppet har flera olika klasser. Distansen är 1 000 meter för alla. Vi delar in deltagarna i startgrupper utifrån angiven tid vid anmälan.

  • 1 000 meter herrar
  • 1 000 meter damer
  • 1 000 meter flickor, 13 – 15 år. Född 2009, 2008, 2007.
  • 1 000 meter pojkar, 13 – 15 år. Född 2009, 2008, 2007.
  • 1 000 meter flickor, 9-12 år. Född 2013, 2012, 2011 och 2010.
  • 1 000 meter pojkar, 9-12 år. Född 2013, 2012, 2011 och 2010.
  • 1 000 meter knattelopp, för barn under 9 år, utan tidtagning. Född 2014 eller senare.

Starttider

Kl. 9.30 – 10.30: Nummerlapp med chip hämtas i Kyrkparken på tävlingsdagen. Ta med din bekräftelse på anmälan.

Kl 10.45: Entrén öppnas till Veddestabron. Lämna din väska och värdesaker i vårt bemannade tält på Veddestabron.

Kl 11.00: Invigningscermoni Veddestabron.

Kl. 11.20: Uppvärmning med Friskis och Svettis vid scenen på Veddestabron.

Kl. 11.30: Första start Veddestabroloppet.

Kl. 12.30: Prisutdelning.

Banan

Du startar i lite uppförsbacke på Veddestabron, i höjd med Bas Barkarby, och springer över E18. När du når toppen på bron har du en skön nerförsbacke mot Veddesta framför dig. Framme vid Veddestavägen rundar du refugen och har sedan en fantastisk raksträcka på 530 meter framför dig. I början får du kämpa lite extra i uppförsbacke igen. När du når toppen av bron tar du sikte på Bas Barkarby och därefter Enköpingsvägen. Det här är en lång härlig sträcka nedför. Du rundar refugen vid Enköpingsvägen, vänder upp och har nu en härlig spurt i ganska brant uppförsbacke framför dig. I höjd med Bas Barkarby går du i mål till folkets jubel.

Anmälan och avgift

Sista dag för anmälan är fredagen den 17 juni kl 12.00.

Anmälningsavgiften är 50 kronor för knatteloppet och 75 kronor för övriga klasser.

Efteranmälan i mån av plats samma dag som loppet, kl 9.30 – 10.30 i Kyrkparken. Avgift vid efteranmälan är 100 kronor för knatteloppet och 125 kronor för övriga klasser. Anmälningsavgiften betalas med Swish.

Inlämning av väskor och värdesaker

Det går bra att lämna in väskor och värdesaker i vårt bemannade tält på Veddestabron från kl 10.45.

Vinster

Medalj till alla deltagare. Den stora äran att vara först över Veddestabron.

Vinster från Welcome Hotel och Spa, från Decathlon eller biobiljett till de tre främsta i varje klass med tidtagning. Inga vinster och ingen segrare utses i knatteloppet, här är alla vinnare!

     

Hitta hit

Vi räknar med mycket besökare denna dag. Om du kan, så vinner du på att låt bilen stå kvar hemma. Kommer du till invigningsceremonin klockan 11 är entrén via Enköpingsvägen öppen = rosa B-hjärta på kartan. Från klockan 11.20 öppnar vi entrén via Veddestavägen = svart B-hjärta på kartan.

  • Promenera eller cykla hit. Du får ta med din cykeln upp på Veddestabron, men du får inte cykla här denna dag. Det finns gott om cykelställ på bron.
  • Åk kollektivt. Pendeltåg till Barkarby station och sedan en kort promenad på fem till tio minuter till Veddestabron. Buss till hållplatserna Barkarby station, Stora torget eller Kyrkparken och sedan en kort promenad på fem till tio minuter. Du kommer att hitta – vi visar vägen!
  • Kommer du med bil är det enklast att parkera på infartsparkeringen vid Welcome Hotel. Härifrån är det en kort promenad på fem till tio minuter till Veddestabron. Du kan också parkera på ordinarie parkeringsplatser i Barkarbystaden. Undvik att parkera på Veddestasidan, här finns ett fåtal parkeringsplatser.

Övrigt

Veddestabroloppet är en del av invigningen av Veddestabron som pågår kl 11-15. Välkommen att vara med på invigningscermonin kl 11 och stanna gärna kvar efter loppet och njut av god mat, musik, glass, roligheter, festligheter och nyttigheter. Allt om brofesten och invigningen hittar du här.

Frågor

Välkommen att kontakta oss på kommunikation@jarfalla.se

Om Veddestabron

Veddestabron sträcker sig över E18 och järnvägsspåren, mellan Enköpingsvägen i Barkarbystaden och Veddestavägen i Barkarby, vid pendeltågsstationens norra ände och kommer att knyta ihop Barkarby och Järfälla på ett helt nytt sätt. För dig som bor, arbetar och/eller besöker området kommer Veddestabron att innebära en klar förbättring i infrastrukturen och det kommer att bli enklare för dig att ta dig fram.

Veddestabron är 530 meter lång, 28 meter bred och får ett körfält för buss och ett körfält för bil i vardera riktning samt gång- och cykelväg i vardera riktning.

Tisdagen den 21 juni 2022 öppnar Veddestabron för motorfordons-, gång- och cykeltrafik.

Senaste inläggen
Translate »