Kategori: Event, Nyhet
Bor du i Barkarbystaden har du nog sett att det händer saker på Stora torget. Förra årets succé med isbanan är tillbaka! Den mäter hela 10 gånger 24 meter och har en bred öppning på ena långsidan för avståndssäker på- och avstigning. Banan är öppen från den 17 december och ända fram till sportlovet, om vädret tillåter såklart.

För att alla ska kunna njuta av isbanan finns några förhållningsregler att komma ihåg på och runt isen:

  • Se till att hålla avstånd och visa hänsyn till varandra – vi vet alla att det fortfarande är viktigt!
    Det gäller både dig som åker och dig som tittar på.
  • Du får inte använda klubba, boll eller puck på isbanan. Anledningen är att isbanan ska uppmuntra till skridskoåkning och aktivitet utomhus för alla åldrar. Det blir svårt på den begränsade ytan om det samtidigt spelas hockey eller bandy. Det finns heller ingen sarg runt isbanan och det ska vara säkert för de som går förbi och för de som står och tittar på.
  • Isbanan är öppen för alla, både barn och vuxna, som vill åka skridskor.
  • Ha kul! Bjud in en vän eller ta med familjen och njut av vintern för en stund!

Skötsel av isbanan

Järfälla kommun har huvudansvaret för isbanan och kommer att vara där dagligen för att sköta om isen. Enkelt underhåll, som till exempel att sopa bort snö och hålla ordning, behöver du som besöker isbanan hjälpa till med.

Låna skridskor och hjälm på Sportoteket

På Sportoteket finns det möjlighet att låna sportutrustning under två veckor. Har du tur så kan det finnas skridskor och hjälm i din storlek där, om du inte har själv. Öppettider, adress och kontaktuppgifter hittar du på jarfalla.se/sportoteket .

Håller vintervädret i sig hoppas vi kunna hålla isbanan öppen till och med sportlovet vecka 9. Så håll tummarna för fortsatt kallt väder.

Senaste inläggen
Translate »