Kategori: Event
Nu är konstisbanan på Stora torget i Barkarbystaden öppen!

För första gången öppnar vi i år en konstisbana på Stora torget för att uppmuntra barn och vuxna till aktivitet utomhus under vintern. Isbanan är 10*24 meter och öppen för alla, både barn och vuxna, som vill åka skridskor.

  • Du får inte använda klubba, boll eller puck på isbanan. Anledningen är att isbanan ska uppmuntra till skridskoåkning och aktivitet utomhus för alla åldrar. Det blir svårt på den begränsade ytan om det samtidigt spelas hockey eller bandy. Det finns heller ingen sarg runt isbanan och det ska vara säkert för de som går förbi och för de som står och tittar på.

För att förhindra smittspridning av covid-19

På och utanför isbanan gäller Lag (2021:8) om särskilda begränsningar för att förhindra smittspridning av covid-19. Det innebär att:

  • Max 24 personer får vara samtidigt på isbanan. Håll avstånd och visa hänsyn till andra – vi vet alla att det är extra viktigt just nu!
  • Är det fullt, vänta på din tur och håll avstånd. Eller kom tillbaka lite senare.
  • Åk gärna på lite udda tider, tidigt på förmiddagen eller senare på eftermiddagen/kvällen.
  • Du som besöker isbanan har ett stort ansvar att följa de lagar och regler som gäller; var beredd att ändra dina planer om det är mycket folk, håll avstånd till andra och stanna såklart hemma om du är sjuk.

Vi hoppas att vi kan hålla isbanan öppen till och med sportlovet vecka 9. Vi håller tummarna för lite kyla. Ha kul, njut av isen och håll avstånd!

Skötsel av isbanan

Järfälla kommun har huvudansvaret för isbanan och kommer att vara där någon gång dagligen för att sköta om isen. Löpande underhåll, som till exempel att sopa bort eventuell snö och hålla ordning vill vi att du som besöker isbanan sköter om när det behövs.

Låna skridskor och hjälm på Sportoteket

På Sportoteket finns det möjlighet att låna sportutrustning under två veckor. Har du tur så kan det finnas skridskor och hjälm i din storlek där. Öppettider, adress och kontaktuppgifter hittar du här

 

Senaste inläggen
Translate »