Lidl

 

UTVECKLARE Lidl

PROJEKT Huvudkontor och konceptbutik

STORLEK Huvudkontor om 15 000 kvadratmeter för 600 medarbetare, konceptbutik om 1 400 kvadratmeter

INFLYTTNING Våren 2021

 

Sedan april 2021 står Lidls nya huvudkontor om 15 000 kvadratmeter klart i Barkarby och rymmer initialt 400 arbetsplatser. Det finns plats för 600 medarbetare vilket går helt i linje med Lidls ambitioner att fortsätta växa i Sverige. Mitt emot det nya huvudkontoret har man också öppnat en ny butik om 1 400 kvadratmeter som fungerar som testmiljö för att utveckla Lidls butiker.

– Vi har byggt ett kontor att trivas i, där vi kan utvecklas, fortsätta växa och må bra. Utöver att säkerställa att vi själva utvecklas hållbart vill vi såklart skapa förutsättningar för våra medarbetare att leva ett hållbart arbetsliv. Vi möjliggör därför för våra kollegor att agera för klimatet både privat och i tjänsten. Bland annat genom att uppmuntra till cykelpendling genom vår cykelförmån, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Hållbar utveckling

Lidls offensiva utveckling, starka miljötänk och spännande framtidsplaner matchar stadsutvecklingen i Barkarby väldigt bra, inte minst när det gäller arbetet för en klimatneutral stadsmiljö 2030.

– Vi är väldigt stolta över vårt nya kontor. Inte minst eftersom byggnaden lever upp till kraven för att få kallas BREEAM Excellent, det allra högsta betyget inom certifieringen BREEAM. Vi hoppas inspirera fler företag att sätta hållbarhetsarbetet inom fastighetsbyggande högt upp på agendan. I bygget av det nya kontoret har vi i stort sett bara arbetat med nordiska leverantörer. Det finns många fördelar med det, inte minst de förkortade transportsträckorna, berättar Carl Balcer.

Läs mer om Lidl 

Liknande projekt
Translate »