Kvarter 10

UTVECKLARE Riksbyggen

INNEHÅLL Tre kvarter med gemensam innergård, inklusive stadsradhus, lägenheter och Bonumlägenheter för dig som fyllt 55

SÄLJSTART Intresseanmälan är öppen

BERÄKNAD INFLYTTNING 2026

Vid Majorstorget planerar Riksbyggen för att bygga tre kvarter som genomsyras av visionen om ett naturnära, vitalt och klimatsmart stadsliv. Här byggs Sveriges första bostadskvarter med certifierade flerbostadshus för NollCO2 och Miljöbyggnad Guld. Allt från val av byggmaterial till källsortering, delningstjänster och transporter kommer att vara noga genomtänkta för att skapa en hållbar och miljövänlig boendemiljö.

  • Cirka 150 lägenheter och stadsradhus med lokaler i gatuplan mot Majorstorget.
  • Bonumlägenheter för dig som fyllt 55 år.
  • Solceller på taket som genererar el till lägenheterna.
  • Gemensamma mötesplatser för de boende, både på innergården och taken, inklusive växthus och inglasat orangeri.

Kvarter 10 ligger i ett utmärkt läge i Barkarbystaden med naturreservatet runt knuten, nybyggd grundskola tvärs över gatan och stadsmiljö med liv, rörelse, framtida tunnelbana, restauranger, handel och annan service på promenadavstånd. Kvarteret är utformat för att kunna tillgodose behoven hos både storfamiljer, med stadsradhus och rymliga familjelägenheter, samt ensamhushåll genom ettor och Bonumlägenheter.

På taket ovanför torget planeras ett vidsträckt taklandskap med terrasser, odlingar, växthus och ett glasat orangeri där de boende kan samlas och umgås. Solceller kommer att placeras på taket för att generera elektricitet till de över 150 lägenheterna i kvarteret.

På Riksbyggen är vi mycket glada över markanvisningen. Vi tar med oss våra stora kunskaper kring ett mer hållbart bostadsbyggande med målsättningen att bygga Sveriges första bostadskvarter där flerbostadshusen certifierats med NollCO2 och Miljöbyggnad Guld, säger Peter Arvidsson Ekman, chef för affärsutveckling på Riksbyggen Bostad Stockholm & Gotland.

Besök Riksbyggens hemsida och läs mer om projektet 

Kvarter 10 ligger vid Majorstorget med närhet till naturreservatet, tunnelbanan och en livfull stadsmiljö av restauranger, handel och annan service.

Visionsbilder

Liknande projekt
Translate »