Skanska

 

UTVECKLARE: Skanska

INNEHÅLL Kontor. Klimatneutrala kontorslokaler om 500 – 6 000 kvm.

BYGGSTART: Planering pågår.

BERÄKNAD INFLYTTNING: 2024.

 

Eira ligger mitt i Barkarby, vilket ger en tillgänglighet utöver det vanliga med ett stort utbud av både kommunikationer och service. Området är ett av Sveriges mest expansiva och ger utmärkta
förutsättningar för företag att utvecklas och växa.

Eira är inte ett vanligt kontorshus. Det är ett trähus vars historia och framtid andas hållbarhet. Utformningen, gestaltningen och materialvalen för hela byggnaden – såväl utvändiga som invändiga – har haft klimatet som främsta fokus. Att spendera sina arbetsdagar omgiven av naturliga trämaterial skapar även ett bättre inomhusklimat och en lugn omgivning. Här kommer medarbetarna att få de bästa förutsättningarna för samarbete och arbetsro.

– Kontoret Eira är nästa generations kontor. Det är ett kontor som i hela kedjan, det vill säga i planering, byggnation och drift, optimeras för att ge så låg klimatpåverkan som möjligt. Det innebär bland annat att stommen är bytt från betong till trä och att vi använder återbrukat material så långt det är möjligt, berättar Alexandra Laurén, vice vd på Skanska.

Varje liten del av kontorsfastigheten är välplanerad och har flera funktioner, inte minst trapporna. Den invändiga trappan är bred och inbjudande och slingrar sig likt en trädstam genom husets våningar för att locka till rörelse och möten. Här ska det vara enklare och mer lockande att ta trappan än hissen. Den utvändiga trappan blir en bred passage med grönska och en aktivitetsplats med utegymsfunktioner. Balkongerna löper längs med ena husväggen och erbjuder möjlighet till möten utomhus i eftermiddagssolen.

– Eira blir en samarbetsplats där materialvalen och utformningen bidrar till minskad stress och ökat välmående och där vardagslivet får balans och gör medarbetaren mer närvarande, säger Alexandra Laurén.

Besök Skanska och läs mer om Eira

 

 

 

 

 

Liknande projekt
Translate »