Skanska

 

UTVECKLARE: Skanska

INNEHÅLL Kontor. Klimatneutrala kontorslokaler om 500 – 6 000 kvm.

BYGGSTART: Planerad 2023.

BERÄKNAD INFLYTTTNING: 2025.

 

Eira ligger mitt i Barkarby, vilket ger en tillgänglighet utöver det vanliga med ett stort utbud av både kommunikationer och service. Området är ett av Sveriges mest expansiva och ger utmärkta förutsättningar för företag att utvecklas och växa.

Eira är inte ett vanligt kontorshus. Det är ett trähus vars historia och framtid andas hållbarhet. Utformningen, gestaltningen och materialvalen för hela byggnaden – såväl utvändiga som invändiga – har haft klimatet som främsta fokus. Att spendera sina arbetsdagar omgiven av naturliga trämaterial skapar även ett bättre inomhusklimat och en lugn omgivning.

– Eira är nästa generations kontor, designat med klimatet i främsta fokus. Huset och stommen byggs i trä och vi kommer att välja material ur klimatsynpunkt och använda återbrukat material så långt det är möjligt. Byggnaden ska även optimeras ur energisynpunkt där till exempel kylbehovet
täcks av kyla från berggrunden, en del av elbehovet täcks av egen elproduktion från solceller som placeras på såväl tak som balkonger, samt smart energilagring med hjälp av batterier, berättar Monika Fridenäs, affärsutvecklare Skanska Sverige.

Varje liten del av kontorsfastigheten är välplanerad och har flera funktioner, inte minst trapporna. Den invändiga trappan är bred och inbjudande och slingrar sig likt en trädstam genom husets våningar för att locka till rörelse och möten. Här ska det vara enklare och mer lockande att ta trappan än hissen. Den utvändiga trappan blir en bred passage med grönska och en aktivitetsplats med utegymsfunktioner. Balkongerna löper längs med ena husväggen och erbjuder möjlighet till möten utomhus i eftermiddagssolen.

– Eira ska bli ett kontor där materialvalen och utformningen skapa ett hälsosammare inomhusklimat och en lugn omgivning. De som arbetar här ska få de bästa förutsättningarna för samarbete, arbetsro och välmående, säger Monika Fridenäs

Besök Skanska och läs mer om Eira

 

Liknande projekt
Translate »