Bas Barkarby – en helt ny mötesplats

Bas Barkarby är en ny kreativ mötesplats för näringsliv, utbildning, kultur, idrott och hälsa. Det är en plats där  utveckling, talang, upplevelse, lärande och innovation får utrymme att spira. Här finns blackboxen, biblioteket, restaurangen, ljusgården, projektverkstäderna och nyfikenheten. Tillsammans blir det ett bra recept för kreativitet och innovationskraft.

Inflyttning pågår och under våren 2022 fylls Bas Barkarby med fler människor, företag, föreningar, liv och rörelse.

Bas Barkarby ligger precis vid E18, mitt emot det framtida navet för kollektivtrafik där tunnelbana, pendeltåg, buss, regionaltåg och fjärrtåg om några år möts i direkt anslutning till varandra. Det gör att du enkelt kan resa hit för att plugga, arbeta, idrotta, mötas och utvecklas.

Utbildning

Från vårterminen 2022 finns Järfälla gymnasium och Järfälla Lärcentrum i Bas Barkarby. Här pluggar eleverna i helt nya lokaler, sida vid sida med näringsliv, kultur och idrott och får fantastiska möjligheter till utveckling och lärande.

Järfälla gymnasium

Sedan januari 2022 finns Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program i nya lokaler i Bas Barkarby. På alla Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program får eleverna ta del av innovativa samarbeten och knyta kontakter med universitet och företag. De här programmen har Järfälla gymnasium i Bas Barkarby:

 • EK – Ekonomi
 • ES – Illustration och grafisk formgivning
 • NA – Naturvetenskap
 • SA – Samhällsvetenskap
 • SA – Beteendevetenskap
 • SA – Beteendevetenskap, specialpedagogisk verksamhet
 • TE – Design och produktutveckling
 • TE – Informations- och medieteknik, specialpedagogisk verksamhet

Läs mer hos Järfälla gymnasium »

Järfälla Lärcentrum

Lärcentrum ansvarar för kommunens vuxen­utbildning. Sedan januari 2022 finns flera utbildningar i Bas Barkarby.

Läs mer hos Järfälla Lärcentrum »

KomTek – kul med teknik

KomTek vill visa tjejer och killar att det är kul med teknik och erbjuder fritids­aktiviteter inom teknik, design och entre­prenör­skap för dig som bor eller går i skola i Järfälla kommun och är mellan 6 och 19 år.  Det finns korta kurser under en kväll och längre kurser under flera veckor. Kurserna är väldigt populära och platserna brukar snabbt ta slut.

Höstens kurser kan du anmäla dig till från och med den 4 maj.

Läs mer hos KomTek och kolla in kurserna »

För företag, man med dator

Kontor

Bas Barkarby är ett helt nytt kontorsläge i nordvästra Stockholm. I det 14 våningar höga tornet erbjuder Atrium Ljungberg flexibla kontor med milsvid utsikt, restaurang, café och konferensmöjligheter i huset och promenadavstånd till stadspark och affärer. Läget och kommunikationerna blir det allra bästa: vid E18, mitt emot den nya tunnelbanan och den nya knutpunkten för kollektivtrafik med förbindelser till både Stockholm, Mälardalen och Arlanda.

Läs mer om kontorsmöjligheter i Bas Barkarby hos Atrium Ljungberg »

Allians Redovisning väljer Bas Barkarby »

Bäddat för KungSängens huvudkontor i Bas Barkarby »

Kulturskola

Järfälla kulturskola har kurser på fritiden för barn och unga. I Bas Barkarby finns musikrum, ensemblerum, danssal, bildsal och dramasal där du kan utveckla och upptäcka din talang. Under våren 2022 finns de här kurserna i Bas Barkarby:

 • Bild och form – olika åldrar
 • Bild och form öppen ateljé – drop in. Ingen anmälan behövs. Passar för dig som är 12 år och uppåt.
 • Showjazz – olika åldrar
 • Dramalek och teaterlek – olika åldrar
 • Fiol, piano och sång

Läs mer om kulturskolans kurser och anmäl dig »

Sporthall

I Bas Barkarby finns en fullstor sporthall, 40 x 20 meter, med läktare där vänner och bekanta kan heja på sina hjältar på planen. Under våren 2022 öppnar vi för bokningar.

God mat och givande möten

Hos Eatery Bas Barkarby kan du ta din morgonkaffe, en härlig lunch eller boka din nästa konferens.

Just nu är caféet, konferensdelen och Campus by Eatery, lunch-restaurangen för skolelever, öppet. Du kan också beställa catering. I caféet finns fluffiga cappuccinos, goda frallor, sicilianska cannolis och enklare luncher. Konferensanläggningen erbjuder flera olika typer av lokaler och mötesrum.

Senare i vår öppnare Eatery sin lunchrestaurang för alla som är sugna på god mat.

Öppettider och mer om Eatery Bas Barkarby hittar du här »

Blackbox

Blackbox är ett teaterrum. Ett speciellt, modernt och flexibelt svartmålat scenrum där scenen och platserna för publiken kan varieras från gång till gång beroende på framträdandet. Det kan vara teater, dans, nycirkus eller musik.

Blackboxen fungerar också utmärkt för konferensen eller en föreläsning.

Bibliotek

Under våren 2022 flyttar biblioteket in i Bas Barkarby. Det blir en plats för livslångt lärande. Två våningar fulla med läsupplevelser, aktiviteter och sagostunder.

Här kan du träffa andra, delta i en bokcirkel, utveckla dina digitala kunskaper, prova olika digitala verktyg för kommunikation och skapande och inspireras till nya upplevelser. Biblioteket i Bas Barkarby får ett digitalt fokus med seniorprofil.

Läs mer hos Järfälla bibliotek »

Konsthall

Konsthallen slår upp sina portar under våren 2022. Premiärutställningen, Bilder härifrån II, är en fotoutställning om Järfälla åren 1959-1979, en tid då Järfälla växte, precis som idag.

Konsthallen får ny digital teknik och som besökare får du möjlighet att undersöka, upptäcka och interagera på ett nytt sätt.

Läs mer hos Järfälla kultur »

Translate »