Kategori: Nyhet, B-hjärtat
Varmt välkommen på brofest och invigning av Veddestabron! Söndagen den 19 juni kl 11-15 öppnar vi för första gången Veddestabron för allmänheten. Passa på att uppleva hela bron, innan vi öppnar den för trafik några dagar senare.

Veddestabron är en viktig länk för den framväxande stadsmiljön i Barkarby. I mars 2019 tog vi det första spadtaget. Nu, 1 189 dagar senare, är det dags för invigning och brofest för hela familjen. En viktig milstolpe och en historisk dag – och du har möjlighet att vara med!

Program kl. 11 – 15

Kl. 10.45 Entrén till Veddestabron öppnar. Du går in på Veddestabron via Enköpingsvägen. Kom i god tid för att vara med på invigningsceremonin.

Kl.11.00 Invigningsceremoni. Gemensam promenad uppför bron. Kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman inviger Veddestabron. Musik med Järfälla musikkår, tal, bandklippning och Järfällas egen fanfar.

Kl. 11.20 Brofest. Veddestabroloppet, visningsdag med byggaktörer, öppet hus i Bas Barkarby, mat, godsaker, lokala hjältar och roligheter för hela familjen. Entrén till Veddestabron via Veddestavägen öppnar.

Kl. 11.20 – 12.30 Veddestabroloppet. 1 000 meter över Sveriges nyaste bro. Ett kort och fartfyllt lopp! Läs mer om loppet och anmäl dig

Kl. 12.45 – 13.30 Träna med Friskis och Svettis på Veddestabron. Friskis och Svettis bjuder på danspass – Dans Explode – med dansgolvskänsla.

Kl. 14.00 – 14.30 Dansgaraget – dans, musik och dansworkshop

 • Showgruppen presenterar ett Britney-medley ur hyllningsföreställningen ”Britney – Breathe again”.
 • Said & Done med artisten Karen Bernardino.
 • Dansworkshop för alla danssugna.

Veddestabroloppet – 1 000 meter på Sveriges nyaste bro

Veddestabroloppet blir ett kort, fartfyllt och roligt brolopp som passar alla  – 1 000 meter raksträcka, både uppför och nedför, på nylagd asfalt. Utmana dig själv, dina barn, kollegor, din granne eller varför inte ditt bästa kompisgäng. Medalj till alla deltagare. Priser från Welcome Hotel och Spa eller Decathlon till 1:an och 2:an i varje klass. I knatteloppet är alla vinnare och ingen segrare utses.

Läs mer och anmäl dig här >>

Visningsdag – Upptäck Barkarby!

Barkarby är ett av Sveriges största och häftigaste stadsutvecklingsprojekt. Här växer en helt ny stadsmiljö fram. Ung, gammal, singel eller sambo? Oavsett var i livet du befinner dig, så erbjuder Barkarby ett spännande utbud av bostäder. Här hittar du små och stora lägenheter, studentbostäder, hyresrätter, bostadsrätter, ägandelägenheter och stadsradhus.

 • Kolla in den stora modellen över hur Barkarby växer.
 • Träffa byggaktörer och upptäck vilka kvarter, bostäder och kontor som är på gång de närmsta åren.
 • Prata med Barkarby Science som arbetar med hållbar samhällsutveckling tillsammans med en massa andra spännande aktörer. Lämna ditt bästa klimatsmarta tips och träffa innovatörerna från ”Biosfär”.
 • Provsitt den självkörande bussen. Studiebesök från hela världen har varit i Barkarby och tittat på den självkörande bussen som sedan 2018 går i linjetrafik i staden. Nu har du möjlighet att provsitta! Nobina finns på plats och berättar om hur den fungerar, hur man beställer den och hur utvecklingen framåt ser ut i Barkarby.
 • Roliga aktiviteter hos utställarna och tipspromenad med fina priser.

Läs mer om visningsdagen, vad du kan se och vilka byggaktörerna du kan träffa >>

En plats för utveckling, talang, innovation och upplevelse

Barkarby är en plats för utveckling, talang, innovation och upplevelse. Här finns mycket som gör vardagen enklare och sätter guldkant på tillvaron. Upplev en bit av Barkarby och träffa våra lokala hjältar.

 • JumpYard: Seriouslyfun!
 • Venus Body Art: Åsa, Patrik och Rubén flyttar ut sin verksamhet för en dag! Invigningspris på mindre tatueringar. Se dem arbeta live med en kund som gör en större tatuering. Tillsammans har de mer än 40 års erfarenhet.
 • Författaren Cannie Möller har bott länge i det gula huset i Kyrkbyn och det är här hon har skrivit de flesta av sina barn-, ungdoms- och vuxenromaner. Den här dagen tar hon med några av sina senaste böcker bland, annat ”Alla försvann – vi blev kvar”. En spännande road-movie i bokform som utspelar sig i närtid. Hon har också med sig några av sina barn- och ungdomsböcker.
 • Fika gott hos Eatery.
 • Ät goda burgare hos Burger Mansion.
 • Strands Bakverk: Tårtor, bakverk och lite blomarrangemang.
 • Provsmaka och köp grekisk olivolja i världsklass.
 • Friskis och Svettis har roddmaskiner på plats – tävla om presentkort! Spana in genom fönstret till deras nya gym i Bas Barkarby. Danspass – Dans Explode – med dansgolvskänsla på Veddestabron kl 12.45!
 • Bungee Run Fun, ansiktsmålning och fiskdamm.
 • Churros och godis.
 • Tipspromenad hos byggaktörerna med härliga vinster. Ett presentkort på lunch och spa hos Welcome Hotel och Spa samt tio presentkort från IKEA.
 • Skattjakt för barn.
 • Rita ”Mitt Järfälla”.
 • Musik.
 • Mingelmagi med Robert Ace, trollkarl och ficktjuv. Håll i plånboken!
 • Dansgaraget bjuder på dansquiz i sitt tält där vinnaren får en danskurs. Uppträdande och dansworkshop på scenen kl 14.

Programmet uppdateras löpande med nytt, spännande innehåll. 

Nya möjligheter att resa

Barkarby station byggs ut till en stor och viktig knutpunkt för kollektivtrafikresenärer. Här blir Veddestabron en viktig del. Veddestabron får hållplats för bussar från och med den 24 juni i år. 2026 kan du från Veddestabron kliva rakt in i den nya stationsbyggnaden och välja att resa med tunnelbana, buss, pendeltåg eller regionaltåg. Det blir lätt att röra sig i regionen mellan hem och arbete och besöka släkt och vänner.

 • Träffa Region Stockholm och fråga allt du vill veta om nya tunnelbanan till Barkarby.
 • Dagens tips! Från Veddestabron kan du kolla ner i det stora schaktet/hålet där rulltrapporna till station Barkarby kommer upp från underjorden. Nördigt och superhäftigt!
 • Prata med Trafikverket som just nu förbereder för nya plattformar för regionaltåg och det nya stationshuset med direkt entrén från Veddestabron till tunnelbana, pendeltåg, buss och regionaltåg.

Öppet hus i Bas Barkarby

Bas Barkarby är Atrium Ljungbergs nya mötesplats för näringsliv, utbildning, idrott, vård, hälsa och kultur. Den 19 juni blir det världspremiär för Bas Barkarbys huvudentré. Från Veddestabron kommer du direkt in i den härliga loungen och kan upptäcka Bas Barkarby.

Ta dig till Veddestabron

Vi räknar med mycket besökare denna dag. Om du kan, så vinner du på att låta bilen stå kvar hemma. Kommer du till invigningsceremonin klockan 11 är entrén via Enköpingsvägen öppen = rosa B-hjärta på kartan. Från klockan 11.20 öppnar vi också entrén via Veddestavägen = svart B-hjärta på kartan.

 • Promenera eller cykla hit. Du får ta med din cykeln upp på Veddestabron, men du får inte cykla på bron denna dag. Det finns gott om cykelställ på bron.
 • Åk kollektivt. Pendeltåg till Barkarby station och sedan en kort promenad på fem till tio minuter till Veddestabron. Buss till hållplatserna Barkarby station, Stora torget eller Kyrkparken och sedan en kort promenad på fem till tio minuter. Du kommer att hitta – vi visar vägen!
 • Kommer du med bil är det enklast att parkera på infartsparkeringen vid Welcome Hotel. Härifrån är det en kort promenad på fem till tio minuter till Veddestabron. Du kan också parkera på ordinarie parkeringsplatser i Barkarbystaden. Undvik att parkera på Veddestasidan, här finns ett fåtal parkeringsplatser.

Om Veddestabron

Veddestabron sträcker sig över E18 och järnvägsspåren, mellan Enköpingsvägen i Barkarbystaden och Veddestavägen i Barkarby, vid pendeltågsstationens norra ände, och kommer att knyta ihop Barkarby på ett helt nytt sätt. För dig som bor, arbetar och/eller besöker området kommer Veddestabron att innebära en klar förbättring i infrastrukturen och det kommer att bli enklare för dig att ta dig fram.

Veddestabron är 530 meter lång, 28 meter bred och får ett körfält för buss och ett körfält för bil i vardera riktning samt gång- och cykelväg i vardera riktning.

Tisdagen den 21 juni 2022 öppnar Veddestabron för motorfordons-, gång- och cykeltrafik.

Senaste inläggen
Translate »