Kategori: Event, Nyhet
Slipa skridskorna och på med hjälmen. Isbanan på Stora torget i Barkarbystaden är öppen för åkning!

Konstisbanan  är 10 gånger 24 meter och har en bred öppning för smidig på- och avstigning. Under dagarna finns det gulliga pingviner att hålla balansen med för dig som behöver. Det finns flera picknick-bänkar för dig som vill ta med egen lunch, eller så äter du en god lunch på någon av restaurangerna runt torget.

Det här gäller på isbanan:

  • Isbanan är öppen för alla, både barn och vuxna, som vill åka skridskor.
  • Håll avstånd och hjälp varandra. Det gäller både dig som åker och dig som tittar på.
  • Vi använder inte klubba, boll eller puck på isbanan. Anledningen är att isbanan ska uppmuntra till skridskoåkning och aktivitet utomhus för alla åldrar. Det blir svårt på den begränsade ytan om det samtidigt spelas hockey eller bandy. Det finns heller ingen sarg runt isbanan och det ska vara säkert för de som går förbi och för de som står och tittar på.
  • Ha kul! Bjud in en vän eller ta med familjen och njut av vintern för en stund!

Skötsel av isbanan

Järfälla kommun har huvudansvaret för isbanan och kommer att vara där dagligen för att sköta om isen. Enkelt underhåll, som till exempel att sopa bort snö och hålla rent, behöver du som besöker isbanan hjälpa till med.

Låna skridskor och hjälm på Sportoteket

På Sportoteket finns det möjlighet att låna sportutrustning under två veckor. Har du tur så kan det finnas skridskor och hjälm i din storlek där, om du inte har själv. Öppettider, adress och kontaktuppgifter hittar du på jarfalla.se/sportoteket

Senaste inläggen
Translate »